Agenda

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Fototertúlia La colección Castellano. Historia de una obra maestra, a càrrec de Stéphany Onfray

12 12Europe/Madrid abril 12Europe/Madrid 2021 - 18:30 - 19:30

LA COLECCIÓN CASTELLANO. HISTORIA DE UNA OBRA MAESTRA

A cargo de Stéphany Onfray

Lunes 12 de abril de 2021 a las 18:30 h.

Podéis acceder a la fototertulia en este enlace (la sesión será grabada en vídeo): https://meet.jit.si/FTT_2021

Vista de uno de los álbumes fotográficos de la Colección Castellano, ca. 1860, Biblioteca Nacional de España

Si comparamos la magnitud de la Colección Castellano con los pocos estudios que se le han dedicado, quizá resulte ser una de las colecciones menos aprovechadas de España.

La información en torno a las condiciones de su formación y sobre su creador resulta aun más escasa aunque, poco a poco, van apareciendo nuevos planteamientos.

La falta de documentación y la dimensión de la colección complican su entendimiento global y, sobre todo, impiden determinar las razones que empujaron al pintor madrileño Manuel Castellano (1826-1880) a juntar miles de fotografías, cartas y poesías, dibujos o manuscritos teatrales entre 1845 y 1880.

Para tratar de acercarnos a la Colección Castellano, en primer lugar presentaremos su conjunto fotográfico, pasando luego a destacar algunos aspectos relacionados con las condiciones de reunión del mismo, antes de su entrada en la Biblioteca Nacional de España en 1872.

A continuación, subrayaremos la riqueza de la colección, con el fin de comprender cómo el conjunto de fuentes documentales y gráficas conservado puede aportarnos información clave sobre los álbumes fotográficos, y en particular sobre los veintidós tomos de retratos.

Por último y antes de concluir, trataremos algunas cuestiones metodológicas con el fin de considerar dicha colección como una fuente primordial para entender la sociedad y la cultura madrileña durante el siglo XIX.

thumbnail of FTT_03_12_ABRIL_CAST

Folleto (cast)

 


LA Col·lecció CASTELLANO. Història D’UNA OBRA MESTRA

A càrrec de Stéphany Onfray

Dilluns 12 d’abril de 2021 a les 18:30 h.

Podeu accedir a la fototertúlia en aquest enllaç (la sessió es gravarà en vídeo): https://meet.jit.si/FTT_2021

Si comparem la magnitud de la Col·lecció Castellano amb els pocs estudis que se li han dedicat, potser resulta ser una de les col·leccions menys aprofitades d’Espanya.

La informació al voltant de les seves condicions de formació i sobre el seu creador resulta encara molt escassa tot i que, de mica en mica, van apareixent nous plantejaments.

La falta de documentació i la dimensió de la col·lecció compliquen la seva comprensió global i, sobretot, impedeixen determinar els motius que van empènyer el pintor madrileny Manuel Castellanos (1826 -1880) a ajuntar milers de fotografies, cartes i poemes, dibuixos o manuscrits teatrals entre 1845 i 1880.

Per a tractar d’acostar-nos a la Col·lecció Castellano, en primer lloc presentarem el seu conjunt fotogràfic, per a després destacar alguns aspectes relacionats amb les condicions de reunió d’aquest, abans de la seva entrada a la Biblioteca Nacional de España el 1872.

A continuació, subratllarem la riquesa de la col·lecció, amb la finalitat de comprendre com el conjunt de fonts documentals i gràfiques conservat pot aportar-nos informació clau sobre els àlbums fotogràfics, i en particular sobre els vint-i-dos toms de retrats.

Finalment, i abans de concloure, tractarem algunes qüestions metodològiques amb la finalitat de considerar aquesta col·lecció com una font primordial per a entendre la societat i la cultura madrilenya durant el segle XIX.

 

thumbnail of FTT_03_12_ABRIL_CAT

Folletó (cat)

 

Mostra els detalls

Data:
12 12Europe/Madrid abril 12Europe/Madrid 2021
Hora:
18:30 - 19:30
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , ,

Organitzador

Fotoconnexió
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

On-Line meet.jit.si
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.