Etel Borges Reis (Goiânia, Brasil, 1966)

Etelvina Teresa Borges Vaz dos Reis

@etelreis

www.etelreis.com

Arquitecta amb doctorat en Belles Arts per la UB, artista fotògrafa, comissària d’Exposicions.

Sempre des de petita el meu món estava relacionat amb l’Art: la música, la dansa, la poesia, els llibres, el teatre, la fotografia, el cinema, tot em fascinava. Més tard he estudiat Arquitectura i Urbanisme al Brasil; Màster en Arquitectura i doctorat en Belles Arts, a Barcelona. He treballat com a arquitecta i professora universitària al Brasil. A Barcelona, ​​vaig treballar com a arquitecta a Itec i al Pla Territorial Metropolità de Barcelona; després entre 2010 i 2013 vaig ser emprenedora i sòcia en un Centre d’Impressió Digital, Fotocopia’m Entença. Ara em dedico a més de la família, que és el primer, al meu treball artístic com a fotògrafa i comissària d’exposicions.

En el meu treball personal com a artista fotògrafa és difícil definir-me en un sol gènere de la fotografia. Trànsit entre el documental (la streetphoto, la fotografia d’arquitectura, la fotografia de viatges), i els retrats portraits.

Reflexionant sobre aquests 30 anys de fotografia a la meva vida, veig una marcada preocupació amb la identitat i el gènere femení des de la meva primera exposició Ser Seducció el 1988, fins a la sèrie de dones amb Vels pel món, 2014; l’exposició Identitat. Performances i Visualitats, en 2019, al Centre Cultural La Bòbila; i ara en 2020, el projecte 11 Fotoconnectades, en commemoració a el Dia Internacional de la Dona. També vaig participar per dos anys consecutius, 2019/2020, de l’Art Connects Women, organitzat per ZeeArts, a Dubai, on participen dones artistes de tot el món, en commemoració a l’International Women Day.

Amb l’exposició Symbolic Map el 2018, dins de l’Off Revela’T, vaig intentar crear un mapa amb 10 moments fotogràfics importants en la meva vida, en forma de petites instal·lacions. Em va ajudar a traçar un camí, una trajectòria i tenir una panoràmica de la meva fotografia, ni sempre molt visible per a un mateix.

Com a comissària organitzo exposicions fotogràfiques per tres anys consecutius (2018-2020), sobre la Diversitat de la Cultura Brasilera, cada mes de setembre per commemorar el Dia del Brasil, al Centre Cultural La Bòbila, a l’Hospitalet de Llobregat; i altres exposicions per al Off Revela’T, a Barcelona.

Sempre que puc contribuir amb el meu granet de sorra com a voluntària en els festivals de fotografia (Revela’T, Expo.20, entre altres esdeveniments solidaris de fotografia, com ISO1600 i AWE Summit Barcelona). M’entusiasma la fotografia alternativa, creativa i experimental.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.